Tips til øvelseskjøring

Tips til øvelseskjøring

Opplæringen for å bli en god trafikant bør skje over en lengre periode. Gjerne over flere år. Forskning viser at de som øvelseskjører mye, er mindre utsatt for ulykker når de får førerkort. De unge bør samle så mye erfaring som mulig før de skal kjøre alene. Omfattende privat øvelseskjøring er derfor en viktig del av føreropplæringen.

 

Privat øvelseskjøring er en investering for resten av livet. Øvelseskjøring tar tid, og kjøretimene koster. Men ved å være engasjert, bli med på kjøretimer, prate om det som har skjedd i etterkant og føre dagbok vil dere sammen få maksimalt ut av opplæringen. 

 

Her er noen tips for å komme i gang med øvelseskjøringen :

 

# Det lønner seg å starte øvelseskjøringen på en stor åpen parkeringsplass, helst i et område der man bor. Hovedpoenget er å finne et sted hvor det er mest mulig ro.

 

# Utvid deretter øvelseskjøringen i takt med trinnene i føreropplæringen. Prøv med lengre strekninger og mer trafikk.

 

# Som foreldre er det viktig å være med aktivt i starten. Bli gjerne med på kjøretimer for å få nyttige tips og råd i løpet av kort tid. Både til øvelseskjøringen og kanskje også til egen kjøring.

 

# Etter kjøreturen er det viktig å prate om det som har skjedd. Hva har vært bra eller dårlig? På "minside" kan du holde oversikt over når dere kjørte, hvor langt og hvor lenge samt legge til egne kommentarer.

 

# Planlegg allerede hva som skal øves på i neste økt. Dermed kan dere se film og lese teori om temaet på forhånd. Få tilgang til alle trafikkfilmer og tester for kun kr 199 ,- Èn pris, alltid tilgang på talappen.no

 

# Jo mer, jo bedre. Det ideelle er om datter/sønn er på førerprøvenivå, altså kommet gjennom de obligatoriske trinnene i føreropplæringen, et halvt år før oppkjøring. Dermed kan de siste seks månedene brukes til å perfeksjonere kjøringen og gjøre den unge til en enda bedre trafikant.

 

(Kilde : Statens Vegvesen)

 

Les også Dette bør du kunne som ledsager

 

Tilbake