122 har omkommet i trafikken i år

122 har omkommet i trafikken i år

En økning på nesten 30 prosent fra i fjor. Trygg Trafikk ber folk om å sjekke vær- og føreforhold før de legger ut på tur.

Frost, snø og mørke gjør kjøreforholdene vanskelige mange steder og Trygg Trafikk ber folk om å sjekke vær- og føreforhold før de legger ut på tur.

I oktober omkom 11 personer på norske veier. Blant de omkomne er det 10 menn og en kvinne.
– Det betyr dessverre at vi har lagt bak oss enda en måned med flere trafikkdrepte enn i samme periode i fjor. Ved utgangen av oktober i 2015 hadde 94 personer omkommet i trafikken, mens hele 122 har omkommet så langt i år. Vi er urolige over utviklingen, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Erfaringsmessig er det utforkjøringer og møteulykker som preger de alvorligste ulykkene i trafikken, og Trygg Trafikk-direktøren ber folk om å ta det rolig på veien. – Vi er inne i en tid der kjøreforholdene er svært krevende.

Frost, snø og glatte veier skaper uforutsigbarhet og kjøreforholdene kan endre seg voldsomt på bare kort tid. Ta derfor forhåndsregler og sjekk vær- og føreforholdene før du skal ut, ber han.
 

Trygg Trafikks høsttips 


Sjekk alltid at du har refleks i jakkelommen, vesker og annet.
Legg aldri ut på tur uten å sjekke vær- og føreforhold.
Gå alltid over dekkene før du skifter for sesongen. Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter. Mellom 1. november og første mandag etter andre påskedag er det tillatt å bruke piggdekk i Sør-Norge. I Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk mellom 16. oktober og 1. mai.  
 
kilde : tryggtrafikk.no
fremsidebilde : vg.no
Tilbake